Във връзка с усложнената валежна обстановка в община Елин Пелин, реките

...
Във връзка с усложнената валежна обстановка в община Елин Пелин, реките
Коментари Харесай

Бедственото положение в община Елин Пелин остава

Във връзка с усложнената валежна конюнктура в община Елин Пелин, реките и язовир " Огняново “ се намират под непрекъснато наблюдаване. Създадена в организация за премахване на вредите след проливния дъжд, оповестява Българска национална телевизия.

Най-сериозно е ситуацията в с. Голема Раковица, където има наводнени къщи. Създадена е организация за отводняването им и почистването от наноси по пътната инфраструктура.

От 03:30 тази заран кметският наместник е на терен. Общинско управление, общински съветници, хора и техника на Оперативна програма " БКД - Елин Пелин " и доста доброволци оказват помощ на място. Пълнят се торби с пясък. Щетите са напълно материални.

Създаденият Кризисен щаб към Община Елин Пелин непрекъснато следи ситуацията. Ангажирани са всички налични екипи.

По данни на притежателя и оператор на бент. " Огняново " ДПУСЯ към 10:00 ч. на 17.06.2023 година, язовирното езеро е с разполагаем размер от 19 млн. куб. м.

Максимално завиреният размер е 32 млн. куб.м. Свободният размер в езерото е 13 млн. куб. м. Не се изпускат водни маси, с изключение на плануваните за хигиеничен най-малко!

Съоръженията на бент. " Огняново " работят в естествен експлоатационен режим!

В момента обстановката е овладяна. На терен има доста доброволци и хора от селото. Наличната техника работи. При потребност ще бъде сигнализирано на страницата на Община Елин Пелин. Нивото на реката пада през последните часове. Язовирът се следи непрестанно и няма индикации за проблеми на язовирната стена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР